PITESKATE PÅ FACEBOOK

LÄNKA

lördag 14 augusti 2010

VETERANERNA FIXADE NY SKATERAMPPITEÅ
Eleverna tyckte att skolgården saknade en skateramp. En nybyggd sådan inväntar nu att eleverna återvänder till höstterminen.
- Det var ett drömjobb för oss, sa Filip Granberg från trion som byggt och renoverat ramper under sommaren.
Munksundsskolans elever önskade en skateramp till skolgården. En förfrågan skickades till Kultur och fritid som hörsammade förslaget och gav uppdraget att åt en rampbyggartrio över sommaren.

"Drömjobbet"
- Det här var drömjobbet för oss, säger Filip Granberg som tillsammans med äldre brorsan Kalle och vännen Niklas Nilsson renoverat skatetramper runt om i Piteå under sommarveckorna och byggt den alldeles nya vid Munksundssskolan.

Inga snickare
Alla tre har hållit på med skateboard sedan flera år tillbaka.
De kände att de ville ge något tillbaka när de själva menar sig ha fått ut mycket av skatandet.
- Vi hade ingen erfarenhet som snickare och därför kanske det kan tyckas som ett stort projekt att bygga en ramp. Det var mycket learning by doing och problemlösning på plats, men vi är väldigt nöjda med resultatet, säger Kalle Granberg.
- Det svåraste var att stenarna som rampen vilar på skulle ligga jämna. I övrigt har bygget gått oväntat lätt, säger Filip Granberg.

Utöver den nybyggda har trion bland annat renoverat ramperna i Öjebyn och Bergsviken.
Skatepoolen vid busstationen ledde till ett ökat intresse för trickcykling.
Nu hoppas trion att de nybyggda och förbättrade ramperna ska ha samma effekt på skejtingintresset i stan.
- Man behöver inte vara en inbiten skejtare för att använda ramperna. Det är meningen att man ska kunna åka till en och öva och utvecklas där, säger Kalle Granberg.
Han menar att ramperna är en bra mötesplats.
- När jag började skejta som tolvåring fick vi hänga med de som var tjugo, och jag hoppas att samma gemenskap ska finnas nu.

1 kommentar:

Marcusmedia sa...

bra jobbat killar!